KoleszterinŐr 30db

Nevével ellentétben termékünk nemcsak a koleszterinszint egyensúlyban tartására hivatott, hanem segítségünkre van a vércukorszint szabályozásában, a szív- és érrendszeri betegségek kiküszöbölésében,…
3 900 Ft
Egységár: 130 Ft/db
  • Nevével ellentétben termékünk nemcsak a koleszterinszint egyensúlyban tartására hivatott, hanem segítségünkre van a vércukorszint szabályozásában, a szív- és érrendszeri betegségek kiküszöbölésében, az egészséges vérzsírszint és testsúly fenntartásában.

    A termék olyan növényi kivonatokat tartalmaz, melyek támogatják a vér ún. lipidprofiljának normalizálását, csökkentik a koleszterinszintet és hozzájárulnak a normális szénhidrát-anyagcseréhez. Ezen keresztül pozitívan befolyásolják a vércukorszintet (az éhgyomrit is) és csökkentik a betegséget kiváltó rizikótényezőket.

    Cél a szénhidrát- és zsíranyagcsere rendezése természetes hatóanyagokkal. A rendezés másodlagosan csökkenti a koszorúér-betegséget, a szívhalál esélyét, a diabétesz szövődményeit (vakság, érszűkület, fekélyek, amputáció).

     

     

    Összetevők:

     

     

  • Moringa oleifera levélőrlemény

    A Himalájából származó fafajta értékes hatóanyagok kimeríthetetlen tárháza, ezért csodafaként is emlegetik. Sokoldalú tápanyagforrás sejtvédő hatással. Levélőrleménye több mint 90 hatóanyagot tartalmaz, vitaminokat, ásványi anyagokat, az összes esszenciális aminosavat, flavonoidokat.

    Antioxidáns hatásánál fogva lassítja az öregedés folyamatát, csökkenti a gyulladásokat, és ezzel a krónikus betegségek – pl. cukorbetegség, magas vérnyomás – kockázatát. A moringa természetes antidiabetikus tulajdonsággal bír, klorogénsav nevű összetevője segít a vércukorszint szabályozásában.

  • Lenmagőrlemény

    A lenmag számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik, többek között csökkenti a koleszterinszintet és az édesség utáni vágyat, zsírégető, segítheti a fogyókúrát. Rendkívül magas a rosttartalma, ami nem engedi felszívódni a zsírt és a koleszterint az emésztőrendszerben. Mivel tele van egészséges zsírokkal és rosttal, növeli a szervezet telítettségérzését, emiatt kevesebb lesz a kalóriaigény, ami a fogyókúrát segíti.

    A lenmag gyulladáscsökkentő hatással bír és tele van antioxidánsokkal. Tartalmazza az ALA nevű omega-3 zsírsavat, melynek fogyasztásával bizonyítottan csökken a magas vérnyomás és szívroham kockázata. Ezt úgy éri el, hogy gátolja az artériákban a plakkokat vagy a rossz keringést okozó gyulladásos reakciókat. A lenmag jót tesz a szívritmuszavarban szenvedőknek is.

  • Olajfalevél-kivonat

    Az olajfalevélben található oleuropein természetes vérnyomáscsökkentő hatású. Kezdetben állatkísérletekkel, majd egyre átfogóbb klinikai kutatások során igazolták az oleuropein magas vérnyomásra gyakorolt megelőző-szabályozó hatását. A vérnyomáscsökkenéssel párhuzamosan megfigyelték, hogy javul a véráramlás a szív koszorúereiben. Egy 8 hetes humán vizsgálat során az olajfalevél-kivonatokat hasonlóan hatékonynak találták magas vérnyomás csökkentésére, mint a Captopril nevezetű gyógyszert.

    Jótékony hatással van az LDL (rossz)-koleszterin szintjére csakúgy, mint a koleszterin oxidációjára.

    Az olajfalevélről tudományos kísérletek során bebizonyították, hogy segíthet a vércukorszint normalizálásában is, olyannyira, hogy egyes orvosok például a 2-es típusú diabétesz kiegészítő kezeléseként javasolják.

    Az érfalak egészsége és a plakkok lerakódásától mentes artériák alapvető feltételei a szív- és érrendszer egészségének, hiszen a vér akadálytalan áramlását teszik lehetővé. Az olajfalevél-kivonatok hatására a korai plakk-képződés kialakulását eredményező ún. adhéziós molekulák termelődése mérséklődhet. Továbbá csökkenhet a vérrögképződés kialakulásának a valószínűsége azáltal, hogy a vérlemezkék összecsomósodására nem adódik lehetőség.

  • Fenyőfakéreg-kivonat

    A tengerparti fenyő kérgének gyógyhatását már a 14. században ismerték, a belőle készült teának fiatalító hatást tulajdonítottak. Sokoldalúságát elsősorban a rendkívül erős antioxidáns hatásának köszönheti. Gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító tulajdonsággal rendelkezik. Kivonatát már sikerrel alkalmazták a 2-es típusú cukorbetegség kezelése során. Rendszeres alkalmazása 12 héten keresztül jelentősen csökkentette a betegek vércukorszintjét.

    A cukorbetegeknél az állandóan magas vércukorszint károsítja az érfalakat, lyukassá, áteresztővé téve azokat, ezzel keringési problémákat, akár stroke-ot, szívrohamot, trombózist okozva. A fenyőkéreg kivonata segít megóvni az erek állapotát azáltal, hogy alacsonyan tartja a vércukorszintet, emellett csökkenti a rossz koleszterin szintjét is. A kivonat magas vérnyomás esetén is hatékonynak bizonyult.

  • Homoktövis-őrlemény

    Ez a bogyós gyümölcs erős antioxidánsokat tartalmaz. A homoktövis immunerősítő és egyéb jótékony egészségügyi hatásai mellett alkalmas fogyókúrához, zsírégetésre, valamint a vércukorszintet is csökkenti. Minimalizálja a vércukor-ingadozást étkezések után. Használják 2-es típusú cukorbetegség kezelésére, a normál vércukorszint megtartására.

    Megelőzheti a szív- és érrendszeri problémákat, a koszorúér meszesedését, a szívritmuszavart. Alkalmazható magas vérnyomásra, érelmeszesedésre, vérképzésre, zsírsavösszetétele révén csökkentheti a vér koleszterinszintjét.

    Az érelmeszesedést a közepes és nagyobb erek belső struktúráinak megnagyobbodása és annak átépülése jellemzi. Ennek a folyamatnak a megakadályozásában nagy szerepe van a homoktövisben található antioxidáns vitaminoknak, borostyánsavnak, az alfa-linolénnek és a linolsavnak.

  • Zöldtea-kivonat

    A zöld teát évezredek óta alkalmazza a kínai orvoslás. Antioxidáns vegyületei védik az ereket, hatóanyagai segítik a fogyást és csökkentik a koleszterinszintet. Vércukor-szabályozó tulajdonsága miatt cukorbetegek számára is ajánlott a fogyasztása.

    Vizsgálatok összefüggést mutattak ki a zöld tea hatóanyagainak fogyasztása és a kisebb testtömeg, az alacsonyabb koleszterinszint és a kisebb mértékű inzulinrezisztencia között. A zöld teát fogyasztók között kisebb volt a szív- és érrendszeri betegségek, pl. a szívinfarktus vagy a magas vérnyomás kialakulásának kockázata is.

  • Likopin

    A likopin egy karotinféle, mely a paradicsom és más piros bogyós gyümölcsök színét adja. Legnagyobb mennyiségben a paradicsom tartalmazza. Erős antioxidáns hatással rendelkezik. Kutatások szerint a likopin elsősorban a szív működésére és a keringésre fejti ki jótékony hatását.

    Képes csökkenteni a rossz koleszterin szintjét, és ennek következtében kisebb a szívbántalmak kialakulásának veszélye. Kutatók összefüggést találtak a vér alacsony likopinszintje és a koszorúér állapota között. A cukorbetegek ugyancsak jól használhatják ezt a karotinoidot.

  • Fahéj

    Sok tanulmány foglalkozik a fahéj vércukorszint-szabályozó hatásaival. Ha magas szénhidráttartalmú ételt fahéjjal ízesítünk, ezzel segíthetünk a cukros étel okozta hatásokat valamelyest kiegyensúlyozni a szervezetünkben. Egy kutatás szerint a fahéjkivonatot tartalmazó étrend-kiegészítők szedésével jelentősen csökkenthető a cukorbetegség, illetve az azzal összefüggő betegségek kialakulásának esélye, mert a fahéjnak köszönhetően javul az inzulinválasz is.

    A vércukorszintre gyakorolt jótékony hatása mellett a vérzsírokra is kedvezően hat a fahéj: ha a zsírdús ételeket fahéjjal egészítjük ki, akkor nem figyelhető meg a vér trigliceridszintjének emelkedése, ez pedig a károsodást okozó plakkok kialakulásának csökkenését jelenti.

    Kimutatták, hogy a fahéjtartalmú étrend-kiegészítőt szedő 2-es típusú cukorbetegek alacsonyabb éhgyomri plazma glükózszinttel rendelkeztek, mint azok, akik nem szedtek ilyen kiegészítőt. Ezen felül a fahéj a szív egészségének több fontos jellemzőjét is javította, pl. csökkentette a rossz LDL-koleszterin szintjét, és növelte a jó HDL-koleszterinét.

Szállítás

Előutalás - Házhoz


Rendelése leadását követően rövid időn belül elküldjük számlaszámunkat, amelyre a termék árát és a postaköltség összegét együttesen átutalhatja. Az összeg megérkezését követően az áru házhoz szállításra kerül.

Szállítási díj: 1 690 Ft Ingyenes 28 000 Ft értékű rendelés felett.

Utánvét - Házhoz


Fizetés az áru átvételekor háznál.

Szállítási díj: 1 950 Ft Ingyenes 28 000 Ft értékű rendelés felett.
PostaPont

Előutalás - Postapont


Rendelése leadását követően rövid időn belül elküldjük számlaszámunkat, amelyre a termék árát és a postaköltség összegét együttesen átutalhatja. Az összeg megérkezését követően az áru az Ön által kiválasztott Postára, MOL kútra, Media Markt, Coop vagy Trendmaker üzletbe kerül, amiről értesítést kap.

Szállítási díj: 1 450 Ft Ingyenes 28 000 Ft értékű rendelés felett.
PostaPont

Utánvét - Postapont


Fizetés az áru átvételekor. Az áru az Ön által kiválasztott Postára, MOL kútra, Media Markt, Coop vagy Trendmaker üzletbe kerül, amiről értesítést kap.

Szállítási díj: 1 750 Ft Ingyenes 28 000 Ft értékű rendelés felett.
PostaPont

Előutalás - Csomagautomata


Rendelése leadását követően rövid időn belül elküldjük számlaszámunkat, amelyre a termék árát és a postaköltség összegét együttesen átutalhatja. Az összeg megérkezését követően az áru az Ön által kiválasztott Csomagautomatába kerül, amiről értesítést kap.

Szállítási díj: 1 250 Ft Ingyenes 28 000 Ft értékű rendelés felett.
PostaPont

Utánvét - Csomagautomata


Fizetés az áru átvételekor MPL csomagautomatánál.

Szállítási díj: 1 550 Ft Ingyenes 28 000 Ft értékű rendelés felett.

Személyes átvétel üzletben


Rendelését üzletünkben, 8000 Székesfehérvár Nagyszombati u 165. címen átveheti, amennyiben visszajeleztünk, hogy összekészített, raktáron van.

Mások az alábbi termékeket vásárolták mellé...

Hasonló termékek